Bevásárló és szórakoztató központ (megépült 2004-ben)

Cím: Veszprém, Budapesti út
Tervező: Szécsi Zoltán DLA és Ruttkay-Miklián Ágota

Részlet a Magyar Építészkamara hivatalos honlapján 2009. december 2-án megjelent interjúból:

  • „Ez, és a többi házad, vidám az élénk színektől!

Szerintem az utóbbi néhány évtized eredményeképp az építészet kezd visszatalálni a színekhez... Ezt igen örvendetesnek tarom, és munkáimban jómagam is igyekszem e célt szolgálni. A veszprémi Balaton Plazánál a központi négyzetes térből Segner-kerék szerűen induló folyosóknak egyéni szín-karaktert adtam az alapszínek (piros, sárga, kék) alkalmazásával, ahogy a főhomlokzaton is, a szalagablak-sávok „szünetjeleinél”, illetve a főbejárati szélfogó fölötti, ritmizált ablaksor esetében. A ház megvalósításának további izgalmas részlete volt, mikor sikerült a nagy fesztávú teret borító fém gúlát egy egyedileg legyártatott fém csonka gúla alsó „gyűrűvel” könnyed hatású, lebegő térlefedéssé transzponálni, az ilyenkor talán szokásos rutin megoldások helyett. Maga a térzáró gúla így egy könnyed hatású hártyává válhatott, amely mintegy „átboltozódott” a gyámolító szerkezet alkotta alsó öv fölött. Így sikerült tiszta, könnyed hatású szerkezetet létrehozni.”