Gyulai Várfürdő bővítésének pályázata (2009)

Cím: Gyulai Várfürdő
Kiíró: Gyula Város Önkormányzata
Tervező: Szécsi Zoltán DLA

munkatársak: Varga Balázs, Tígyi Ottó, Kiss Antal, Molnár Kristóf Dávid, Moharos István
díj: rangsorolás nélküli megvétel

Részlet a Magyar Építészkamara hivatalos honlapján 2009. december 2-án megjelent interjúból:

  • A gyulai várfürdő bővítésének pályázatát a gyönyörű kastélypark ihlette meg?

"Először tanakodtunk a műtermemmel, érdemes-e belevágnunk, mert kevés idő volt rá, elég lehetetlen kiírással, de a korabeli arborétum még föllelhető varázsa és a furcsa, heterogén beépítés, a vár közelsége megihlette fantáziánkat. A kiírók a mi olvasatunkban egy rendet teremtő épületet s egyben turisztikai látványosságot kértek. A fő forgalmi irányok, a terület „erővonalai” jelölték ki nekünk a lehetséges beépítést, egy meghatározó rombusz - alakzatot. Ez a forma – a talpai mentén összeforgatott dupla háromszög - a kazettás rácsozatú tartószerkezetben, a felülvilágítók formájában is megismétlődött, egészen a zsűri által megkívánt arculati elemig lebontva: a fejlesztés grafikai rendszerének részévé tettük, logót képeztünk belőle, de még a tablóink grafikájába is bevontuk, rajzi pecsét formájában. Megvételt nyert az elképzelésünk.”